Loading
Европейски корпус за солидарност Център за развитие на човешки ресурси

02 / 915 50 10

Обадете ни се

hrdc@hrdc.bg

Пишете ни

Пон: 14:00 - 16:00

Приемно време

Тържествено европейско откриване

Начало / Събития / Информационни събития / Тържествено европейско откриване

на новия седемгодишен период на Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“

Изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси г-н Михаил Балабанов е на работно посещение в Порто, Португалия, в рамките на което в периода 15 – 17 юни 2021 г. се проведе среща на Националните агенции по Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“.

На 18.06.2021 г., във Виана до Кастело, Португалия, на тържествено европейско откриване на новия седемгодишен период на програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“ българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж г-жа Мария Габриел, отправи официално приветствие. Встъпителни слова произнесоха вицепрезидентът на Европейската комисия г-жа Маргаритис Схинас, министърът на образованието на Португалия г-н Тиаго Родригес и португалският министър на науката, технологиите и висшето образование г-н Мануел Ейтор.

Подчертана беше ключовата роля на европейските младежки и образователни програми за бъдещото развитие на Европа. По време на кръгла маса на тема Europe in action бяха представени добри практики в областта на образованието, науката и иновациите, разработени съвместно с местните общности, въз основа на интердисциплинарен подход между хуманитарните науки и новите технологии.


https://hrdc.bg/news/erasmus_esc_opening_event/


Екипът на ЦРЧР