Skip to main content

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящия Европейски ден на езиците на 26 септември 2021 г., Националното звено за координация по дейност eTwinning за България, с подкрепата на Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“, дейностите Европас – България, Еврогайдънс – България, Евридика – България, Евродеск – България и National ECVET team, отправя покана към училища, детски градини и други образователни институции в страната за отбелязване на Европейския ден на езиците.

Каним за участие всички образователни институции, които искат да отбележат този ден да направят това под напълно свободна, избрана от тях форма. Това би могло да бъде:

онлайн / реален урок;

изложба;

онлайн изложба;

постери / инфографики;

състезание / викторина на тема европейските езици;

събитие, конкурс и др.

Във връзка с реализирането на идеята, Националното звено се обръща към вас с поканата да отбележите темата по предпочитан от вас начин заедно със своите ученици / възпитаници. Компетентно жури ще оцени всички участия и ще открои три институции победители, които ще получат награди.

В рамките на Европейския ден на езиците, след като проведете своите събития, ще можете да обобщите резултатите за Вашата организация и попълните кратък формуляр, в който да опишете под каква форма са проведените събития. Очаква се описанието на дейностите на всяка институция с линк към тях да са събрани от един представител на институцията в една публикация, в която да се посочат и имената на всички участвали преподаватели. Крайните продукти да са публични и да имат широко въздействие. Формулярът ще бъде достъпен от 21 до 30 септември и всяка организация може да участва само с една кандидатура.

Всички събития ще бъдат включени в обща интерактивна карта, която ще бъде споделена в сайта на eTwinning България и в страницата на eTwinning България във Facebook. Целта на тази карта е да събере и популяризира дейностите за отбелязване на Европейския ден на езиците в България.

Ако Вашите дейности са част от стартиран вече или сега започващ eTwinning проект, те да бъдат видими в TwinSpace. Очакваме инициативата да стане повод за създаване и на нови национални или европейски eTwinning проекти.

Насоки за кандидатстване, можете да видите: Тук

Повече за Европейския ден на езиците, който Европейската комисия ще проведе онлайн на 27 септември 2021 г., можете да видите: Тук

Очакваме Ви!

Екип eTwinning България