Skip to main content

Вие сте млад човек и ще гласувате за първи път на европейските избори през юни 2024 г.? Искате да научите повече за дейността на Европейския парламент и неговите членове? Интересувате се как младите хора могат да влияят на обществените процеси и да отстояват по-добре каузите, в които вярват?

Заповядайте на форума „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”, който се организира от Бюрото на Европейския парламент в България. Той ще се проведе на 8 април 2024 г. от 10 до 14 ч. в Народното събрание (пл. „Народно събрание“ №2) под патронажа на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната.

Събитието ще даде възможност на участниците да се срещнат с български евродепутати, представляващи различни политически семейства и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват.

Всеки участник ще има възможност да се включи и в две практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и младежкото участие, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията и намаляването на отпадъците.

Форумът ще се проведе в присъствен вид за около 160 участници, като дебатът с евродепутатите ще бъде предаван пряко онлайн. Събитието е отворено за журналисти.

За да се регистрирате за участие, моля да попълните най-късно до 31 март 2024 г. формуляра на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationFirstVoters08042024

По долу ще намерите програмата на събитието, както и описание на четирите работилници. Всеки участник ще може да се включи само в две от тях, като ги подреди според предпочитанията си. Броят на участниците във всяка работилница е ограничен до 40 и участието в тях ще се определя по реда на регистрация. Всички регистрирани участници ще получат имейл около седмица преди събитието с уведомление в кои две работилници са записани.

Местата за събитието са ограничени и регистрацията ще бъде прекратена при запълването им!

Прочетете цялата новина Тук.