Skip to main content

Европейският парламент публикува на сайта си виртуална ролева игра, представляваща симулация на дейността му. Участниците влизат в ролята на евродепутати и преживяват процеса на вземане на решения. Играта развива уменията за говорене пред публика, дебатиране, водене на преговори и постигане на компромиси. Накрая играчите трябва да гласуват по законодателно предложение, което да подобри живота на гражданите в ЕС.

За каква възраст е предназначена?

Всеки над 14 години. Не се изискват предварителни познания.

Колко души могат да играят?

Играта се получава най-добре в групи от 16 до 28 играчи (нужни са минимум 12 души, а максимумът е 40), като се изисква и един водещ. Играчите и водещият имат нужда от устройства, свързани с интернет и екран, видим за цялата група. Играчите трябва да бъдат заедно физически.

Колко време продължава играта?

Между 60 и 90 минути.

Събират ли се лични данни за играчите?

Не.

Линк към играта

https://virtual-role-play-game.digital-journey.europarl.europa.eu/#/

Ако идеята да ползвате тази игра Ви допада и желаете да се запознаете с нея и да видите как работи, можете да посетите обучителната сесия, която ще се проведе в Дома на Европа, ул. Г.С. Раковски 124, София, на 6 декември 2023 г., сряда, от 15.00 до 17.00 ч. Тя е предназначена специално за преподаватели и обучители, както и за представители на организации, които работят с младежи.

Необходима е регистрация за обучителната сесия на: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RolePlayGame061223

На обучителната сесия ще бъдат представени и други възможности, които Европейският парламент предоставя за запознаване с дейността му чрез Цифрово пътуване до Европейския парламент.

 

Екипът на ЦРЧР